Bu Blogda Ara

17 Şubat 2012 Cuma

Çocuklara Temiz Enerjiyi Öğreten Oyun Alanı, "Doğal Enerji Parkı"


Doğal Enerji Parkı olarak adlandırılan yeni konsept oyun alanı,  çocuk enerjisi gerektiren hareketleri, yenilenebilir enerji ile ilgili çocukların ilk elden bilgi edinmesine yardımcı olmak için muhteşem bir deneyimsel oyun alanına taşıyor. Bu konsept Hyundai Mühendisleri ve Yapı tasarımcıları Song Young, Jin Soo Yeon, Ahn Ho Sang, and Lee Sung Jae tarafından tasarlanmış ve 2010 Red Dot Tasarım ödülünü almış. Çocuklar bu parkta oynayarak güneş, rüzgar ve gelgitsel enerji ile ilgili bilgi ediniyor ve bunu bir oyun alanında oyun oynayarak yapıyorlar. 




Bu Doğal Enerji Parkı çocuklar için yeni öğrenme fırsatları ile dolu ve çeşitli hareketleri, oyun alanının bazı bölümlerini harekete geçiren enerjiye dönüştürüyor. Mesela, enerji üreten eylemlerden biri rüzgar gülünü döndürmek ve trafik lambasını aydınlatmak için bisiklet pedalını çevirmek. Tırmanma oyuncağının bisikleti, kendi eylemlerinin enerjiye dönüştüğünü görmede çocuklar için harika bir yer. Elektrik üretmek için çocuk yeterli hıza ulaştığı zaman önündeki ışık yanıyor. Bir diğeri, su çarkını döndürmek için tahterevallinin yukarı aşağı hareketi. Bunun dışında laboratuvar içindeki bir merdivene tırmandıktan sonra, çocuklar "Benjamin Franklin'in uçurtması"nı aydınlatacak çıkrığı çevirebilecek. Çocuklar güneş panellerini farklı açılara ayarladıkça bir optik ilüzyon değişen hızlarda dönecek. Bunlara ek olarak pedal enerjisiyle çalışan radyo, tahterevalli enerjiyle çalışan su çarkı, iğne deliği kamera, görüntülü telefon periskop ve manyetik kaldırmaya dayalı bir uçağın uçuşunu da sayabiliriz. 


Bu oyun alanı, kısmi tırmanma oyuncağı, kısmi bir bilimsel deney ve de bütünüyle yenilenebilir enerji dünyasına giriş seviyesi dersleriyle ilgilidir. Bütün bu interaktif deneyler aracılığıyla çocuklar kinetik enerji kavramına ek olarak enerji kaynağı olarak su, rüzgar ve güneşi kullanmanın ardındaki konseptlerle tanıştırılıyor ve hepsi eğlence maskesi altında yürütülüyor.


http://www.inhabitots.com 
http://www.earthtechling.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder